Pa­ral­leelp­ro­jek­tee­ri­mi­ne he­le­si­ni­ses to­ru­s

Ukrainasse laienenud EA Reng töötab sama projekti kallal üheaegselt Tallinnas ja Kiievis

Arhitektuuri- ja projekteerimisbüroo EA Reng projekteerib hooneid kõige ajakohasema IT riist- ja tarkvaraga. Tellija hoonesoov mõeldakse läbi kolme­mõõtmelisena ja detailselt, modelleeritakse arvutis ning edastatakse ehitajale arusaadavate kahemõõtmeliste joonistena.

Sellest tingituna on Tallinna ja Kiievi büroode vahel VPN-püsiühendus, mida kutsutakse helesiniseks toruks.

Väga suure töömahu ja lühikeste tähtaegade tõttu projekteeritakse mitmed Ukraina projektid ettevõtete koostöös. Ühe­aegselt tehakse tööd nii Tallinnas kui ka Kiievis  seda võib nime­tada paralleelprojekteerimiseks.

Korraga võivad sama projekti kallal töötada mitmed inimesed: arhitektid, konstrueerijad, ventilatsiooni- ja kütte-, vee- ja kanalisatsiooni- ning elektrispetsialistid. Igaühel neist on projektis oma kiht, mis peab teiste kihtidega koos funktsioneerima ega tohi teisi segada.

Pidev sünkroonimine

Juba tehtud töö tuleb nii siin- kui ka sealpool kohe sünkrooni­da. Vastasel korral võib järgmine tegija kasutada varasemat versiooni, mis ei kajasta viimaseid muudatusi.

vt ka http://www.arileht.ee/?artikkel=442605

Piltlikult võivad siis kanalisatsioon ja ventilatsioon ühendatud saada ja mis hullemgi veel  hulk tehtud tööd ja kulutatud aega läheb kaotsi ning kõik tuleb uuesti teha.

EA Rengi juhatuse esimehe Jüri Rassi sõnul on kõige heaga lihtne harjuda: Kui oled juba helesinise toru maitse suhu saanud, on sellest raske loobuda. See, et Kiievis olles saad kodukontori serveris oma failidega tööd teha, on olnud imeline kogemus ja kui seda hetkel teha ei saa  ühendus Kiieviga toimub Varssavi kaudu , oled justkui käsist-jalust seotud.

Postitatud rubriiki Uudised. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

EA Reng tegi läbi põhjaliku identiteedimuutuse ning tegutseb nüüd uue nime all Novarc. Koos sisemise arenguga on astutud oluline samm ka väliselt. Nimi Novarc sümboliseerib ambitsiooni viia ehitus kui oluline majandusvaldkond innovatsiooni teele ning võtta kasutusele kõigi osapoolte koostööd toetavad tehnoloogiad.

×