Tallinna lennujaam laieneb taas

Pidevalt uuenenud ja laienenud tulevane Lennart Meri nimeline Tallinna lennujaam paisutab end jälle. Linnavalitsus võtab vastu Tartu mnt 107, Väike-Sõjamäe 12 ja Suur-Sõjamäe 54 kinnistuosa detailplaneeringu, mis näeb ette kahe büroopindadega lennukiangaari rajamist ning olemasoleva ärihoone laiendamist.

6,82 hektari suurune planeeringuala piirneb lõunast lennukite maandumisrajaga. Piirkonda iseloomustavad peamiselt ühe- kuni kolmekorruselised äri- ja tööstushooned. Tallinna üldplaneeringuga on ala maakasutuse juhtfunktsiooniks liiklusala  raudtee ja lennuvälja ehitiste ja suuremate parklate piirkond.

Detailplaneeringu kohaselt rajatakse alale kaks uut lennukiangaari ning olemasolevale ärihoonele on ette nähtud täiendav ehitusõigus kahekorruselise kuni 15 meetri kõrguse juurdeehituse püstitamiseks. Ühe rajatava angaari  maksimaalne kõrgus maapinnast võib olla 25 meetrit ja teise angaari kõrguseks on määratud 15 meetrit, kusjuures angaarid on põhiliselt ühekorruselised ja nende mahus rajatavad büroopinnad võivad olla kuni neljakorruselised.

Detailplaneeringu koostas AS EA Reng ning selle algatamist taotles AS Avies.

vt. ka  http://ekspresskinnisvara.delfi.ee/est/uudised/uudise_n2itamine.php?id=772

Postitatud rubriiki Uudised. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

EA Reng tegi läbi põhjaliku identiteedimuutuse ning tegutseb nüüd uue nime all Novarc. Koos sisemise arenguga on astutud oluline samm ka väliselt. Nimi Novarc sümboliseerib ambitsiooni viia ehitus kui oluline majandusvaldkond innovatsiooni teele ning võtta kasutusele kõigi osapoolte koostööd toetavad tehnoloogiad.

×