Maanteeamet tahab Narva maantee laiendamiseks maid sundvõõrandada

Riigi maanteeamet esitas majandus- ja kommunikatsiooniministrile ettepaneku sundvõõrandada maid kahelt eraomanduses olevalt krundilt, et laiendada Narva maanteed Väo-Maardu teelõigus.

Maanteeamet tahab Tallinna-Narva maantee 8,4 kilomeetri pikkuse Väo-Maardu teelõiku laiendada praegusest neljarajalisest kuuerajaliseks ja sinna kolm eritasandilist ristmikku ehitada. Tööd peaksid algama juba sel sügisel ning jõudma lõpule 2012. aastal.

Projekt on plaanis ellu viia kahes etapis: Loo-Maardu lõigu ehitamiseks on juba käimas riigihange ja ehitamine peaks algama sel sügisel ning Väo liiklussõlme ehitus peaks algama tuleval aastal.

Uue tee ja liiklussõlme rajamiseks on maanteeamet maade omandamiseks tehinguid sõlminud kümne kinnistu omanikuga, kolme kinnistu omanikega on läbirääkimised veel pooleli ning veel kahe kinnistu omanikega on läbirääkimised lõppenud, kuid kokkuleppeid ei sündinud.

Maanteeamet taotlebki nüüd ministrilt, et valitsus algataks kahelt Jõelähtme vallas asuvalt kinnistult vajalike maade kättesaamiseks sundvõõrandamised.

Üks kinnistutest on 3,64 hektari suurune, selle omanik on Mati Kloch ja maanteeameti hinnangul on tee jaoks vaja sealt haugata 3 239 ruutmeetri suurune tükk.

Teine kinnistutest on 5,95 hektari suurune, selle omanikeks on Priit Pihelpuu, Reet Kukebal ja tulundusühistu Talismaa ning sealt peab amet vajalikuks ligi 9 700 ruutmeetri sundvõõrandamist.

vt ka http://www.postimees.ee/?id=150023

Postitatud rubriiki Uudised. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

EA Reng tegi läbi põhjaliku identiteedimuutuse ning tegutseb nüüd uue nime all Novarc. Koos sisemise arenguga on astutud oluline samm ka väliselt. Nimi Novarc sümboliseerib ambitsiooni viia ehitus kui oluline majandusvaldkond innovatsiooni teele ning võtta kasutusele kõigi osapoolte koostööd toetavad tehnoloogiad.

×