ERMi uus hoone võitis mainekal arhitektuurivõistlusel peaauhinna

Eesti Rahva Muuseumi uut hoonet kavandanud arhitektid võitsid mainekal AFEXi arhitektuurivõistlusel peaauhinna, saades kõigi žüriiliikmete üksmeelse poolehoiu osaliseks.

AFEX on organisatsioon, mis toetab Prantsusmaalt eemal tegutsevaid arhitekte ning korraldab 2010. aastast arhitektuurivõistlust, kus tunnustatakse oma ala parimaid.

Organisatsioon hindab kõiki hooneid, mis on valminud Prantsusmaalt pärit arhitektide kaasabil. Auhinda antakse välja iga kahe aastat tagant.

Žürii valis välja kümme tähelepanuväärsemat objekti, mille hulgast kuulutati ühehäälselt võitjaks arhitektuuribüroo DGT (Dorell, Ghotmeh, Tane Architects) Eesti Rahva Muuseumi uue maja kavandamise eest. Tunnustust väärib ka auhinnatud hoone peaprojekteerija, arhitektuuri- ja inseneribüroo Novarc, kelle koostada olid lisaks kõik vajalikud ehitise inseneriosad.

Kriitikute hinnates paistab muuseum silma kohalikul ja välismaisel tasandil, on tugeva iseloomuga ning üllatab vaatajaid ainulaadse arhitektuurilise lahendusega.

Auhind antakse kätte 26. mail Veneetsia biennaalil.

Kaspar Koort
Tartu Postimees

tartu.postimees.ee

Postitatud rubriiki Uudised. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

EA Reng tegi läbi põhjaliku identiteedimuutuse ning tegutseb nüüd uue nime all Novarc. Koos sisemise arenguga on astutud oluline samm ka väliselt. Nimi Novarc sümboliseerib ambitsiooni viia ehitus kui oluline majandusvaldkond innovatsiooni teele ning võtta kasutusele kõigi osapoolte koostööd toetavad tehnoloogiad.

×