Tallinna lennujaamas käiv vilgas ehitustöö lõpeb tähtajaks

30. märtsiks valmiv lennujaama (projekteerijad Sofréavia SA/EA Reng AS) uus osa vastab Schengeni viisare~iimi nõuetele.

Kuigi praegu näib, et nii poolikut ehitust pole võimalik pooleteise kuuga lõpetada, saab see tähtajaks valmis, sõnas Tallinna lennujaama juht Rein Loik ja lisas, et pidevalt käib lennujaamas vilgas ehitustöö.

30. märtsil läheb Tallinna lennujaam üle Schengeni piirire?iimile, mille pärast kiirustatakse ehitustööde lõpetamisega, kuna kõik lennud hakkavad siis väljuma terminali uuest osast. Kõik tööd on seni laabunud viperusteta ja uus hoone tuleb päris ilus ja moodne, hindas Loik senist tööd ja prantslaste projekteeritud hoonet.
Aprilli esimeste päevade jooksul alustatakse ehitustöid samuti lennujaama senisel, vanal territooriumil.

Reisijad suuname uude osasse läbi ajutise tunneli, et neil oleks võimalikult mugav lennujaamas liigelda, lausus Loik ning lisas, et tunnel on vajalik, kuna tollikontroll jääb ikka samasse asupaika.

Märtsi lõpuks ühendatakse praegune reisiterminal uue 200 meetri pikkuse ja 27 meetri laiuse kõiki väravaid ühendava galeriiga. Sealsest üheksast reisisillast võetakse esialgu kasutusele kolm, tõdes Loik ja lisas, et ülejäänud valmivad suvel. Samuti valmib tänapäevase pagasikäsitlussüsteemiga lennuregistreerimisala, kus on 27 check-in-lauda. Samuti võib uuest terminaliosast leida kaks söögikohta ja neli kauplust.

Ehitustöid Tallinna lennujaamas alustati juba möödunud aasta kevadel. Möödunud aasta detsembri alguses avati ka esimene lennujaama terminali lõunapoolne juurdeehitus. Lennujaama 14 000-ruutmeetrise juurdeehituse kogumaksumuseks kujuneb ligi 1,2 miljardit krooni.

Autor: Hetlin Villak
http://www.arileht.ee/?majandus=418274

Postitatud rubriiki Uudised. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

EA Reng tegi läbi põhjaliku identiteedimuutuse ning tegutseb nüüd uue nime all Novarc. Koos sisemise arenguga on astutud oluline samm ka väliselt. Nimi Novarc sümboliseerib ambitsiooni viia ehitus kui oluline majandusvaldkond innovatsiooni teele ning võtta kasutusele kõigi osapoolte koostööd toetavad tehnoloogiad.

×