Neli ministeeriumi kolib uude kaksiktorni

Rahandus-, majandus- ja kommunikatsiooni, sotsiaal- ning siseministeerium kolivad esialgsete plaanide järgi 2016. aastal Suur- ja Väike-Ameerika tänava vahele ehitatavasse kaksiktorni. See aitab riigil tulevikus kulusid kokku hoida.
Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsi kommunikatsiooni- ja turundusjuht Madis Idnurm ütles Postimehele, et uus kaksiktorn saab olema Eesti kõige energiasäästlikum büroohoone. Kui praegu on nelja ministeeriumi kasutuses 24 473 ruutmeetrit pinda, millest 10 000 asub vanalinnas, siis uues majas saadakse hakkama 14 500 ruutmeetriga. Asutuste energiatarve väheneb poole võrra.
«Kui võrrelda ministeeriumide praeguseid ruume uue hoonega, siis ametnikud kolivad kokkuvõttes küll märksa väiksemale pinnale, aga seda kasutatakse võimalikult optimaalselt,» selgitas Idnurm. «Praegu tegutsevad ministeeriumid vanades majades, milles on töökohad kohandatud vastavalt kunagisele ruumiprogrammile ning paratamatult ei võimalda ratsionaalseid lahendusi.»

Detsembris projekt valmis
Idnurm mainis, et kaksiktorni projekteerimise peaks firma EA Reng lõpetama selle aasta detsembris. Seejärel tuleb välja kuulutada riigihange ehitaja leidmiseks. 2016. aastal peaks neli ministeeriumi juba uues hoones paiknema.

Loe edasi

Lisateavet objektist

Postitatud rubriiki Uudised. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

EA Reng tegi läbi põhjaliku identiteedimuutuse ning tegutseb nüüd uue nime all Novarc. Koos sisemise arenguga on astutud oluline samm ka väliselt. Nimi Novarc sümboliseerib ambitsiooni viia ehitus kui oluline majandusvaldkond innovatsiooni teele ning võtta kasutusele kõigi osapoolte koostööd toetavad tehnoloogiad.

×