Ambisiøse estere

Norsk arkitektbransje må regne med sterkere konkurranse fra Baltikum, særlig fra Estland. Med en timepris for arkitekttjenester ned mot 300 kroner, er det mulig han har rett.

Forslaget Woody, som vant andrepremien på 30 100 kroner i konkurransen. Foto: Katus

Forslaget Woody, som vant andrepremien på 30 100 kroner i konkurransen. Foto: Katus
 

Store endringer begynner gjerne i det små. For eksempel med en annonse som sendes ut til norske entreprenører, konsulentselskaper og arkitektkontor via e-post, der man åpner med et spørsmål og en oppfordring: «Hvorfor ikke bruke arkitekter fra Estland? Høy utdannelse, bred erfaring – og mye rimeligere!» Annonsen presenterer Estland som det «fremste og mest nordiske av de baltiske landene. Estisk arkitektur har mye til felles med anerkjent finsk. Estiske arkitekter har meget høy utdanning, er innovative og har fokus på bærekraftig miljø, kvalitet og moderne livsstil». Dessuten er estiske arkitekter «hardt arbeidende fagfolk mer enn kunstnere. Og samarbeidet er basert på tillit og tett dialog med oppdragsgiverne. Prisnivået er helt annerledes enn hva vi er vant med her hjemme. Med timepriser på rundt 50 euro, vil du lett kunne spare betydelige beløp på ditt neste prosjekt. Er estiske arkitekter for langt unna? Nei. Tallinn er bare en drøy times flyreise fra Gardermoen. Så hvorfor ikke be om et møte og kanskje også et pristilbud fra estiske arkitekter?»

http://www.arkitektnytt.no/ambisiose-estere

This entry was posted in Uudised @no. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

EA Reng tegi läbi põhjaliku identiteedimuutuse ning tegutseb nüüd uue nime all Novarc. Koos sisemise arenguga on astutud oluline samm ka väliselt. Nimi Novarc sümboliseerib ambitsiooni viia ehitus kui oluline majandusvaldkond innovatsiooni teele ning võtta kasutusele kõigi osapoolte koostööd toetavad tehnoloogiad.

×