Det Estiske Nasjonalmuseets nybygg vant toppremien på den prestisjetunge arkitektkonkurransen

Arkitektene som desinget det Estiske Nasjonalmuseets nybygg vant toppremien på den prestisjetunge AFEXi arkitektkonkurranse ved å få støtte fra alle medlemmene av juryen enstemmig.

AFEX er en organisasjon som støtter arkitekter som arbeider utenfor Frankrike og organiserer arkitekturkonkurranser, som anerkjennes som den beste i sitt felt fra 2010.

Organisasjonen vurderer alle bygninger som er bygget ved hjelp av arkitekter fra Frankrike. Prisen deles ut annethvert år.

Juryen valgte ti spektakulære bygninger, hvor arkitektfirmaet DGT ( Dorell , Ghotmeh , Tane Architects ) var enstemmig vinner av design for nytt Estisk Nasjonal Museum. Anerkjennelse fortjener også hoved designer av bygningen, arkitektonisk og ingeniørkontor Novarc som har forberedt alle nødvendige ingeniør deler av bygningen.

Kritikere vurderte Museumet til å nå opp til lokale og internasjonale nivåer. Det har en sterk karakter og vil overraske tillskuerne med en unik arkitektonisk design. Prisen deles ut 26. mai på Venesia biennalen.

Kaspar Koort

Tartu Postimees

tartu.postimees.ee

This entry was posted in Uudised @no. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

EA Reng tegi läbi põhjaliku identiteedimuutuse ning tegutseb nüüd uue nime all Novarc. Koos sisemise arenguga on astutud oluline samm ka väliselt. Nimi Novarc sümboliseerib ambitsiooni viia ehitus kui oluline majandusvaldkond innovatsiooni teele ning võtta kasutusele kõigi osapoolte koostööd toetavad tehnoloogiad.

×