Lennujaam ehitatakse kaks korda suuremaks

Tallinna lennujaama juhid loodavad, et juba juulis algab seal lennuliiklusala uuendamine, millele peagi järgneb reisiterminali laiendamine.

Tallinna lennujaama juhatuse liikme Einari Bambuse sõnul tuleb uuenduskuuriga alustada võimalikult kiiresti, et Eesti lühikest suve kõige otstarbekamalt kasutada. Juuli on lähim tärmin, hiljemalt augustis peaksid ehitustööd kindlasti algama, kirjutab Postimees.

Lennujaama laiendatakse kahes osas: kõigepealt uuendatakse lennuliiklusala ning seejärel ehitatakse suuremaks ja moodsamaks reisiterminal.
Kui lennuliiklusala ehituse peatöövõtja leidmise riigihange lõppes reedel, siis teise hanke dokumendid on ministeeriumides kooskõlastamisel ja välja saab selle kuulutada tõenäoliselt lähinädalail.

Lennuliiklusala uuendamise hankele laekus kaks pakkumist. Lennujaama laiendamise projekti koostasid Prantsuse firma Sofreavia ja Eesti firma EA Reng. Projekti läbivaatamine ja kinnitamine võtab aega umbes kuu.

Bambuse kinnitusel tekitas lennujaama juhtkond kahe hanke vahele ajavahe teadlikult. Kui alustaksime ühekorraga kõikide ehitustöödega, tekiks ikka tõeline segadus ning reisijatel oleks palju ebameeldivusi, selgitas ta. Püüame töid teha nii, et kliendid võimalikult vähe kannataksid.

Bambuse väitel oleks loomulikult parim lahendus see, kui lennuliiklusala ja reisiterminali ümberehituse riigihanke võidaks sama ehitusfirma. Siiski oli ta üpris kindel, et niisugust asja ei juhtu.

Ehitustööd kestavad esialgse kava järgi kokku vähemalt kaks aastat, tõenäoliselt kauemgi.

TAK
http://taktest.isp.ee/?page=news&toode=23&mid=5

Postitatud rubriiki Uudised. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

EA Reng tegi läbi põhjaliku identiteedimuutuse ning tegutseb nüüd uue nime all Novarc. Koos sisemise arenguga on astutud oluline samm ka väliselt. Nimi Novarc sümboliseerib ambitsiooni viia ehitus kui oluline majandusvaldkond innovatsiooni teele ning võtta kasutusele kõigi osapoolte koostööd toetavad tehnoloogiad.

×