Aruvalla-Kose teelõigu eelprojekt

23. novembril allkirjastasid Maanteeamet ja Taani firma COWI AS koos partneri EA Reng AS-ga lepingu Aruvalla-Kose teelõigu eelprojekti koostamiseks.

Europrogrammid edenevad

Liikluskasvatusega paralleelselt edeneb ka Tallinna-Tartu maantee ehitus. 23. novembril allkirjastasid Maanteeamet ja Taani firma COWI AS koos partneri EA Reng AS-ga lepingu Aruvalla-Kose teelõigu eelprojekti koostamiseks.

Maanteeameti Europrojektide osakonna peaspetsialisti Tõnis Taggeri sõnul on selle lepingu maksumus 13,2 miljonit krooni, millest 80,45% on Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondi toetus ja projekteerimistööd kestavad 14 kuud.

Lepingu eesmärk on Aruvalla-Kose teelõigus 2+2 rajalise tee projekteerimine, sh ristmike ja ristete asukohtade ning lahenduste väljatöötamine, keskkonnamõjude hindamine, tehnilise projekti koostamise lähtetingimuste ning projekteerimis-ehitustööde pakkumise kutse dokumentide ettevalmistamine, ütles Tagger.

Kaks päeva varem kuulutati välja sama maantee Vaida-Aruvalla teelõigu ehituse järelevalve riigihange, mille lepingu eesmärk on Vaida-Aruvalla 4-realise eraldusribaga teelõigu vasaku niidi rekonstrueerimise tehnilise, administratiivse ja lepingulise järelevalve teostamine.

Maanteeameti Europrojektide osakonna peaspetsialisti Andres Brakmanni sõnul rajatakse ehituse käigus uus muldkeha, alus ja asfaltbetoonkate, ehitatakse 2 eritasandilist ristmikku koos 2 viaduktiga ja 1 jalakäijate sild, 4,84 km ulatuses kergliiklusteid, 12,7 km ulatuses kogujateid ning 2,39 km ulatuses müratõkkeseina teekeskkonna seisundi parendamiseks. Samas parendatakse liikluskorraldust, rajatakse metsloomade läbipääsutunnel ning tehakse maastikukujundustöid.

Vooremaa, Jõgeva Maakonnaleht
Autor: Jaanika Kressa
http://www.vooremaa.ee/?issue=446&category_id=4&article_id=10517&find_string_res=maanteeamet

Postitatud rubriiki Uudised. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

EA Reng tegi läbi põhjaliku identiteedimuutuse ning tegutseb nüüd uue nime all Novarc. Koos sisemise arenguga on astutud oluline samm ka väliselt. Nimi Novarc sümboliseerib ambitsiooni viia ehitus kui oluline majandusvaldkond innovatsiooni teele ning võtta kasutusele kõigi osapoolte koostööd toetavad tehnoloogiad.

×