Tallinna lauluväljaku planeering

Tallinna linnaplaneerimise ameti korraldatud riigihanke Tallinna lauluväljaku ja selle lähiala detailplaneeringu eskiisi ja planeeringu koostamiseks võitis AS EA Reng, kes tegi 767.000-kroonise pakkumise.

Hankele tähtajaks tulnud üheksast pakkumisest kvalifitseerus kuus, ütles BNS-ile linnaplaneerimise ameti detailplaneeringute teenistuse koordinaator ja riigihankekomisjoni esimees Maire Kirna.


Kirna sõnul jäid pakkumised koos käibemaksuga 425.000 krooni ja 2,7 miljoni krooni vahele.

“Tallinna lauluväljaku puhul on tegemist üle-eestilise tähtsusega rahva kogunemispaigaga,” ütles EA Rengi juhatuse liige Taavi Turvas BNS-ile.

Turvas märkis, et firma nägemuses peab lauluväljaku perspektiivne lahendus ennekõike täitma oma põhifunktsiooni ja planeeritavad uued objektid on seega peamiselt põhifunktsiooni toetava iseloomuga.
Turvas rääkis, et lauluväljaku ala nõuab esinduslikku lahendust ning planeeringu keskseks objektiks jääb vaieldamatult laulukaar koos vaatajate ala nõlva ja merepoolse juurdepääsuga. “Planeeringu käigus kaalutakse ka lauluväljaku ala multifunktsionaalsuse tõstmist,” lisas ta.

Detailplaneeringu eskiis ja planeering peavad hanketingimuste kohaselt valmima pooleteise aastaga.

Planeeringu lähteülesande on koostanud sihtasutus Tallinna Lauluväljak koostöös arhitekt Irina Rauaga.

BNS 20.12.2007

Postitatud rubriiki Uudised. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

EA Reng tegi läbi põhjaliku identiteedimuutuse ning tegutseb nüüd uue nime all Novarc. Koos sisemise arenguga on astutud oluline samm ka väliselt. Nimi Novarc sümboliseerib ambitsiooni viia ehitus kui oluline majandusvaldkond innovatsiooni teele ning võtta kasutusele kõigi osapoolte koostööd toetavad tehnoloogiad.

×