Eesti Rahva Muuseum

Eesti Rahva Muuseumi (ERM) uue hoone projekteerimistööde riigihanke võitis AS EAReng.

ERMi direktor Krista Aru ütles, et uue muuseumihoone peaprojekteerijaks saab AS EAReng, kelle vastutada ja projekteerida jäävad ka kõik hoone eriosad, näiteks ventilatsioon, konstruktsioonid, nõrkvool ja elektrilahendused.

Aru sõnul on teistel pakkujatel 14 päeva jooksul võimalik edukaks tunnistatud pakkumise osas protesti avaldada ning seejärel saab hanke võitjaga lepingu sõlmida.

Aru avaldas lootust, et peaprojekteerija ja arhitektide töökohtumine võiks toimuda märtsi lõpus või aprilli alguses ning projekteerimine  arhitektide töö sise- ja välisarhitektuuriga ning eriosade projekteerimistööd  peaksid täies mahus jätkuma aprillis.

«Kaotatud aeg on võimalik tagasi teha tänu sellele, et eelprojekti esimene etapp on küllalt detailne ja täpne, pealegi on muuseum vahepeal omalt poolt töötanud hoone turvakontseptsiooniga, mille käigus on täpsustunud nii ruumide paigutus kui ka funktsionaalsus,» ütles Aru.

Aru sõnul minnakse hoones ekspluatatsioonikulude kokkuhoiuks fondihoidlate kliimatingimuste tagamisel üle poolpassiivsele re~iimile, mis tähendab, et kontrollitakse ja tagatakse niiskuse protsent, ent temperatuuri osas ei ole nõudmised nii jäigad. See seab uued nõuded seinte ja põranda paksusele hoidlates.

Hankele esitasid tähtajaks pakkumise ka projekteerimisfirmad Nord Projekt AS, Agabus, Endjärv ja Truverk Arhitektid OÜ ning Sweko Projekt AS, seejuures vastasid kõigi nelja esitatud pakkumiste summad muuseumiehituse eelarvevõimalustele.

Tartusse Raadi piirkonda rajatava muuseumi uue hoone projekteerimist ning ehitust ja finantseerimist korraldab jaanuaris loodud Eesti Rahva Muuseumi Ehituse Sihtasutus ning muuseumihoone ehitust rahastatakse hasartmängumaksust, riigieelarvest ja Euroopa Liidu tõukefondidest.

ERMi peahoone arhitektuurse projekteerimise lepingu täitmise tärmin on 2011. aasta 31. august.

BNS: 09.03.2008
http://www.postimees.ee/090308/tartu_postimees/316524.php

Postitatud rubriiki Uudised. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

EA Reng tegi läbi põhjaliku identiteedimuutuse ning tegutseb nüüd uue nime all Novarc. Koos sisemise arenguga on astutud oluline samm ka väliselt. Nimi Novarc sümboliseerib ambitsiooni viia ehitus kui oluline majandusvaldkond innovatsiooni teele ning võtta kasutusele kõigi osapoolte koostööd toetavad tehnoloogiad.

×