Kultuuritaust mõjutab suhtlemist

Video- ja telefonikonverentsil väljendavad mõne riigi esindajad end häälekamalt ja paljusõnalisemalt kui teised, ent suurtes rahvusvahelistes organisatsioonides hakkavad kultuurid harmoneeruma ja erinevused ei torka töises keskkonnas silma.

Rahvuslik eripära ilmneb suhtluskanali valikus. Eestlased on alati olnud altid interneti teel suhtlema. Kui lõunapoolsetes riikides, kaasa arvatud juba ka Leedus, eelistatakse otsesuhtlust ja telefonikõnesid, mis kestuselt on pikemad, kui meie siin Eestis peame, siis eestlased vahetavad pigem e-kirju, üldistab Annela Laaneots Coca-Cola Hellenic Balticust.

Tehniline lahendus toimib vaid siis, kui ettevõtte töömehhanism ja standardid kehtivad ühtmoodi nii siin- kui ka sealpool, kommenteerib Jüri Rass EA Rengist. Eestis omaks võetud põhjamaist efektiivsust ühtpidi imetletakse, teisalt on ikka olnud tüüpilisi väiteid: meil Ukrainas nii ei tehta või ei saa teha, pealegi õpetab siil karu. Mõttemaailma kohandamine võtab aega.

Nii serverile üleminekul kui ka helesinise toru käivitamisel oli kiievlaste esimene reaktsioon: nüüd hakatakse meie tööd kontrollima ja salaja jälgima, kirjeldab Rass tõlgenduse erinevust.

vt ka http://www.arileht.ee/artikkel/442604

Postitatud rubriiki Uudised. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

EA Reng tegi läbi põhjaliku identiteedimuutuse ning tegutseb nüüd uue nime all Novarc. Koos sisemise arenguga on astutud oluline samm ka väliselt. Nimi Novarc sümboliseerib ambitsiooni viia ehitus kui oluline majandusvaldkond innovatsiooni teele ning võtta kasutusele kõigi osapoolte koostööd toetavad tehnoloogiad.

×