EA Reng AS allkirjastas 45 miljoni kroonise lepingu Ukrainas

Eesti juhtivaid arhitektuuri- ja projekteerimisbüroosid EA Reng AS koos tütarettevõttega Kiievis sõlmis eelmise nädala lõpus Kiievis peale kauakestnud ettevalmistusi ettevõtte aegade suurima lepingu hiigelkaubanduskeskuse projekteerimiseks Krivoi Rogis.
Tellijaks on pikaajaline koostööpartner, Baltikumi päritolu investor, kellele projekteeritakse 135 000 m²  kaubandus-meelelahutuskeskus Ida-Euroopa terasepealinna Krivoi Rogi. See saab olema 2,5 korda suurem kui EA Reng AS projekteeritud Ülemiste kaubanduskeskus Tallinnas.
Sellised lepingud ei sünni üleöö, muheles Jüri Rass, EA Reng juhatuse esimees. Oleme muutunud turusituatsioonis Eesti jaoks liiga suur projekteerimisfirma. Paari aasta tagune ettenägelikkus minna Ukraina turule on end igati õigustanud. Käesolev projekt sünnib virtuaalse mudelina paralleelprojekteerimisega Kiievis ja Tallinnas, st nii siin kui seal töötavad arhitektid ja insenerid n-ö online – iga Tallinnas tehtud muudatus on mõne hetke pärast näha Kiievis ja vastupidi.
Äsja valmis EA Rengil Tallinn-Tartu I klassi maantee Aruvalla-Kose lõigu projekt. Teistest olulistest töödest on praegu käsil peaprojekteerijana Eesti Rahva Muuseum ja Ugala teatri ümber- ja juurdeehitus ning Ukrainas suured kaubandus- ja meelelahutuskeskused Kiievis ja Zaporo~jes.
EA Reng AS (www.eareng.ee) tegevusalaks on arhitektuurne ja ehituslik projekteerimine, projektijuhtimine ja järelevalve ning sellealane konsultatsioon. Ühena esimestest kasutab EA Reng kaasaegset 3D BIM (Building Information Modeling) keskkonnas projekteerimist. Ettevõte asutati 1990. aastal ja tal on kaks sidusettevõtet: IB Aksiaal OÜ, mis tegeleb kütte, ventilatsiooni, jahutuse ja elektrisüsteemide projekteerimisega ning EA Reng Project Ukrainas. 2007. aasta konsolideeritud käive oli ligi 84 miljonit Eesti krooni. 2008. prognoositav käive on 85 miljonit Eesti krooni. EA Rengis töötab koos sidusettevõtetega 120 inimest.
Lisateave: Jüri  Rass, EA Reng AS juhatuse esimees, tel  501 9542, jyri.rass@eareng.ee
Postitatud rubriiki Uudised. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

EA Reng tegi läbi põhjaliku identiteedimuutuse ning tegutseb nüüd uue nime all Novarc. Koos sisemise arenguga on astutud oluline samm ka väliselt. Nimi Novarc sümboliseerib ambitsiooni viia ehitus kui oluline majandusvaldkond innovatsiooni teele ning võtta kasutusele kõigi osapoolte koostööd toetavad tehnoloogiad.

×