EA Reng AS andis üle ERR uue hoone eelprojekti

Eesti Rahvusringhäälingu uue hoone peaprojekteerija EA Reng AS andis tellijale üle suurendatud mahus eelprojekti.

„Projekteerimistööd on sujunud plaanipäraselt ning koostöö tellija ja arhitektuurse osa teostaja Nobel Arkitekter’iga on olnud ladus“ ütles Jüri Rass, peaprojektijuht, EA Reng AS juhatuse esimees.

„Andsime eelprojekti välja tunduvalt suuremas ja põhjalikumas mahus kui seda Eestis tavapäraselt tehakse“, kommenteeris projektijuht Kristo Tihvan ja jätkas: „Võtsime suuna kogu projekti teostamiseks BIM tehnoloogias, st hoone virtuaalse mudeli loomise koos projekti eri osade konfliktikontrolli, energia- jne simulatsioonidega, kuigi mitte kõik projekti osapooled ei oska veel täna endale selles kasu näha.“

„Edaspidi saab olema loomulik, et tellijale teostatakse ehitus-, haldus- jms kulude simulatsioonid juba projekteerimise varajases staadiumis. Loodud hoone virtuaalne mudel liigub edasi ehitajale, kes saab sealt täpsed vajaminevad materjalikogused, piiramatu arvu detailijooniseid ja lõikeid ning kannab mudelisse teostuskorrektuurid. Seejärel läheb kõiki tegelikke muudatusi sisaldav teostusmudel üle tellijale/haldajale edasiseks igapäevaseks kasutamiseks. Seega saab teadlik tellija BIMi kasutades kaks hoonet: ühe virtuaalse ja teise – reaalse“ lisas Jüri Rass.

Postitatud rubriiki Uudised. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

EA Reng tegi läbi põhjaliku identiteedimuutuse ning tegutseb nüüd uue nime all Novarc. Koos sisemise arenguga on astutud oluline samm ka väliselt. Nimi Novarc sümboliseerib ambitsiooni viia ehitus kui oluline majandusvaldkond innovatsiooni teele ning võtta kasutusele kõigi osapoolte koostööd toetavad tehnoloogiad.

×