Maailma Arhitektuurifestivalile pääses viis Eesti hoonet

Hispaanias Barcelonas 2.-4. novembrini toimunud Maailma Arhitektuurifestivali (WAF) põhiprogrammi pääses tänavu koguni viis eesti arhitektide osalusel kavandatud hoonet.

WAFi eelvoorus osales tänavu 362 arhitektuuri- ja inseneribürood 59 riigist. Kokku registreeriti 704 ehitist või kavandamisel olevat projekti. Eelvoorus valis festivali žürii välja 284 objekti, millest koguni viis on valminud või valmimas eesti arhitektide käe all, teatas Eesti Arhitektuurikeskus. Eesti arhitektuuribüroodest osutus eelvoorus edukaimaks Salto AB, kellelt valiti festivali põhiprogrammi nii Põhuteater kui Sõmeru keskusehoone.
Arhitektuuribüroo Pluss on WAFil esindatud semi-autonoomse klaasseintest leiliruumiga, mis paikneb ühel Eesti saarel.
Martin Aunini (EA Reng) kavandatud hoonetest esitletakse WAFil eksklusiivset Musta maja Tallinnas Nõmmel.

Loe edasi

Must_maja

Postitatud rubriiki Uudised. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

EA Reng tegi läbi põhjaliku identiteedimuutuse ning tegutseb nüüd uue nime all Novarc. Koos sisemise arenguga on astutud oluline samm ka väliselt. Nimi Novarc sümboliseerib ambitsiooni viia ehitus kui oluline majandusvaldkond innovatsiooni teele ning võtta kasutusele kõigi osapoolte koostööd toetavad tehnoloogiad.

×