EA Reng prognoosib projekteerimise mahu kasvu 25%

Rusikareegel ütleb – kui projekteerimine elavneb, võib lähema aasta jooksul sama eeldada ka ehitamise osas
EA Reng AS juhatuse esimees Jüri Rass ütles, et kriitilise tähtsusega 2011. aasta esimene pool oli väga keeruline, neljas kvartal aga üllatavalt hea. Aasta lõppes ettevõttele kõigiti positiivselt, teeniti isegi 5% kasumit. Hea tulemuse võti oli kogu firma tegevuse kriitiline ülevaatamine, sh radikaalne kokkuhoid, efektiivsus ja mees¬konna¬töö. Kõige väärtuslikumaks tulebki pidada BIM-tehnoloogiale orienteeritud mees¬konna püsimist ja kindlasihilist arendamist. Kõik see andis tugeva põhja selleks, 2012. aastaks.
„Turg ilmutab meie jaoks elavnemise märke“, sõnas Jüri Rass, „mille tõenduseks on 75%-line tellimusportfelli täituvus juba aasta alguses. Sellist olukorda lähiaastaist ei meenugi ja sellest tulenebki 25% võrra suurem käibeprognoos käesolevaks aastaks, mis baseerub täna läbiräägitavatel uutel töödel. Kasv on pärit Eestist ning tegemist on suuremate objektidega ja tõsiseltvõetavate tellijatega.“ ja jätkas: „Samas on tublisti tõusnud ekspordi osatähtsus. Eelmise aasta teisel poolel toimus tõeline läbimurre ka lääne turgudele, kuhu viimaste kvartalite käibest moodustas eksport üle 30%. Käesolevaks aastal plaanitakse ekspordi mahuks vähemalt veerand kogukäibest.“
Kontserni 2011. aasta käive oli esialgsetel andmetel u 2,8 miljonit eurot.

Delfi    Ehitusuudised

Postitatud rubriiki Uudised. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

EA Reng tegi läbi põhjaliku identiteedimuutuse ning tegutseb nüüd uue nime all Novarc. Koos sisemise arenguga on astutud oluline samm ka väliselt. Nimi Novarc sümboliseerib ambitsiooni viia ehitus kui oluline majandusvaldkond innovatsiooni teele ning võtta kasutusele kõigi osapoolte koostööd toetavad tehnoloogiad.

×