BRINGER BIM TIL BYGG REIS DEG

En av årets store nykommere på årets Bygg Reis Deg-messe er Estlands største og arkitekt- og rådgivende ingeniørselskap innenfor alle disipliner. De gjør det stort innen BIM, som blir stadig mer brukt i offentlige og private prosjekter i Norge.

NOVARC startet opp i Estland i 1990 under navnet EA Reng AS. Siden da har selskapet utviklet seg til en ledende aktør innen sine fag i Estland. I dag har Novarc kontorer i blant annet Norge, Finland, Storbritannia, og Sverige er under etablering.

Selskapet har gjennom hele sin eksistens vært opptatt av innovativ, økonomisk og miljøvennlig design, noe som har gjort BIM til et viktig verktøy for Novarc. De har en ambisjon om å være en sentral bidragsyter i bruk og utvikling a v BIM. Dette ønsker de nå å fronte på det norske markedet på årets Bygg Reis Deg (BRD).

Vi har snakket med administrerende partner i Novarc Harald Schioldborg. Han forteller om selskapets forventninger til årets messe, og hvordan de vil jobbe for å nå sin målgruppe her.

 

BRED KOMPETANSE INNEN BIM

For ni år siden innførte Novarc BIM teknologi som arbeidsplattform, og i dag jobber de stadig med å være i front når det gjelder å bringe konstruksjon, utførelse og forvaltningsprosesser til et nytt og mer effektivt nivå.

I dag benytter vi også audiovisuelle verktøy for å oppnå dette. Et eksempel er CAVE – Computer Aided Virtuel Environment, eller dataassistert virtuelt miljø. Vårt primære nedslagsfelt er bolig, men vi har også jobbet med flere offentlige bygg, barnehager, hotel og sportsarenaer, Forteller Schioldborg til Fremtidens Byggenæring.

Ved at vi kan utføre mye av prosjekterings-arbeidet ved vårt hovedkontor i Tallin, kan vi opprettholde en svært konkurransedyktig pris på våre tjenester og en stor bemanningsfleksibilitet med høy kapasitet og fagkunnskap.

 

EN FABELAKTIG ARENA

Schioldborg er veldig klar for årets BRD-messe. Her ønsker Novarc å utvide sin kontaktflate, møte nye partnere og prospektive kunder.

Messen er den største og viktigste møteplassen av sin sort i Norge. Det er en fabelaktig arena for å se på ny innovasjon og nye trender. Med omkring 50 000 besøkende og mer enn 550 utstillere, så regner vi med å holde oss gående i noen dager, forteller han.

Med en relativt kort eksistens på snart 3 år, anser vi oss fremdeles som nykommere. Det er viktig for oss å profilere oss på en arena “hvor det skjer”. Vår kundekontakt er veldig viktig, og vi vet at vi vil treffe våre eksisterende og forhåpentligvis.

 

KENDE BRUK AV BIM

På årets messe ønsker Novarc i hovedsak å fokusere på sin kompetanse innen design og prosjektering med BIM som arbeidsplattform. Dette er teknologi som blir stadig mer brukt på europeiske markedet.

Stadig flere selskaper ønsker å se sine prosjekter i BIM. Vi har en informasjonsmodell som hjelper entreprenøren å evaluere mengder av materiale, gjøre anbuds- og byggeprosessen lettere å utføre, i tillegg til å kunne visualisere fremtidige prosjekter. Et norsk perspektiv på et mer bærekraftig samfunn og forbedret miljø, gir et stort spenn av bruker vennlighet for BIM teknologi, sier Schioldborg.

Han forklarer også at det er forskjeller mellom det norske og det internasjonale markedet når det kommer til bruken av BIM.

En norsk kunde eller oppdragsgiver ønsker som regel å planlegge mer i den innledende fasen av prosjektutviklingen. Dette er noe som passer godt med informasjonsmodelleringens mønstre. Her kan man hente frem den virtuelle bygningen nesten allerede etter ferdigstillelse av skissedesign, sier han.

 1

JA TAKK BEGGE DELER

Dette svarer Schioldborg på spørsmål om Novarc retter seg mot det profesjonelle- eller konsumer markedet. Likevel tror han det er det profesjonelle miljøet som i størst grad tiltrekkes av Novarcs produkt.

Likevel undervurderer jeg ikke konsumentenes påvirkningskraft. Våre klienter er utbyggere og entreprenører hvor det utvikles funksjonelle, energibesparende og kostnadseffektive løsninger, forklarer han.

For å nå den rette målgruppen forteller Schioldborg at det er nødvendig med en del “prepping” i forkant. Novarc ønsker å invitere eksisterende og potensielle samarbeidspartnere til standen sin på messen. Her vil de ha en sterk bemanning som ivaretar alle faglige tema og spørsmålsstillinger.

Vi planlegger også å holde et seminar med fokus på bruken av verktøy i den virtuelle verden. Jeg tror det vil trekke en del skuelystne også.

Og så er det jo som på messer flest, som utstiller må man passe på å være på hugget, konkluderer Harald Schioldborg til Fremtidens Byggenæring.

Postitatud rubriiki Uudised. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

EA Reng tegi läbi põhjaliku identiteedimuutuse ning tegutseb nüüd uue nime all Novarc. Koos sisemise arenguga on astutud oluline samm ka väliselt. Nimi Novarc sümboliseerib ambitsiooni viia ehitus kui oluline majandusvaldkond innovatsiooni teele ning võtta kasutusele kõigi osapoolte koostööd toetavad tehnoloogiad.

×