Novarc Usesofti BIM seminaril 2018

3Novarci BIM valdkonna juht Mihkel Kaesveld esines Usesoft BIM seminaril, kus rääkis, kuidas toimus 540 õpilasele mõeldud tänapäevase gümnaasiumihoone projekteerimine, kasutades ehitusinformatsiooni modelleerimist.

Viimsi riigigümnaasiumi näol on tegemist esimese riigigümnaasiumiga Harjumaal. Kolmekorruselise koolihoone netopind on ligi 4 150 m². Hoone põhiliseks ehitusmaterjaliks on CLT (cross laminated timber) puit, mida kasutatakse nii kandekonstruktsioonides kui ka viimistlusmaterjalina.

Tänaseks juba kvaliteedimärgiks kujunenud mudelprojekteerimine võimaldas luua digitaalse teisiku rajatavast hoonest ja selle mahust, teostada projektlahenduste vastuolude kontrolli, väljastada ehituslikke mahtusid ning edastada 3D info mudelist otse CLT tootmisettevõtte seadmetesse. Olulisel kohal antud projektis kui ka üldiselt on oskus teha koostööd ja suhelda mudelis, minimeerides seejuures aegunud info jagamise staatilise kirjavahetusega. Lisameetmena, projekti kõrge kvaliteedi tagamiseks, kasutati BIG ROOM kontseptsiooni. Selline koostöö võimaldas saavutada võimalikult madala energiavajadusega ja halduskulude ning parima kasutusmugavusega hoone.

Novarc kasutab mudelprojekteerimist kõigis projektides ning seda just eesmärgiga pakkuda tellijatele terviklikumat ja kvaliteetsemat teenust, kaasates kõik osapooled koostöösse digitaalses hoones enne selle ehitamist. Seda ka Viimsi riigigümnaasiumi puhul ning suurendatud detailsuses.

Riigi Kinnisvara juhtimisel ehitatud Viimsi riigigümnaasiumi hoone arhitektuurilahenduse „CLT“ autoriteks on Novarc Group AS ning KAMP Arhitektid OÜ (Jan Skolimowski, Peeter Loo ja Kaspar Kruuse). Koolihoone ehitas Merko Ehitus Eesti kontserni kuuluv Merko Infra AS. Ehitustööde maksumuseks on ligikaudu 5,1 miljonit eurot ilma käibemaksuta. Ehitustöid rahastati Euroopa Regionaalarengu Fondi ning riigieelarvelistest vahenditest.

Viimsi Riigigümnaasium

Usesoft BIM seminar

Postitatud rubriiki Uudised. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

EA Reng tegi läbi põhjaliku identiteedimuutuse ning tegutseb nüüd uue nime all Novarc. Koos sisemise arenguga on astutud oluline samm ka väliselt. Nimi Novarc sümboliseerib ambitsiooni viia ehitus kui oluline majandusvaldkond innovatsiooni teele ning võtta kasutusele kõigi osapoolte koostööd toetavad tehnoloogiad.

×