Novarc projekteeris Tallinna Muusika- ja Balletikooli insenerosad

KKK-215.oktoobril sai ehitusloa Tallinnasse Pärnu maantee 59 kerkiv Tallinna Muusika- ja Balletikool (algse nimega Kaunite Kunstide Kool). Hoone nõudlik ruumiprogramm püstitas väljakutse konstruktsioonide ja tehnovõrkude projekteerijale.

2010.aastal välja kuulutatud arhitektuurikonkursi võitis Atelier Thomas Pucher ZT GmbH ideekavandiga „Vaikuse Aed“. Ehitusprojekti peaprojekteerijaks on 3+1 arhitektid (Kolm Pluss Üks OÜ) koostöös Atelier Thomas Pucher ZT GmbH-ga, insenerosade projekteerimise peatöövõtjaks Novarc Group AS.

Hoone ehituskonstruktsioonid on projekteeritud valdavalt monteeritavatest raudbetoonelementidest, mis annab kokkuhoiu ehitusmaksumuses. Tehnovõrkude puhul arvestati arhitektide ja sisekujundajate soovidega, mis jätsid süsteemidele tavapärasest vähem ruumi, teatas Novarc.

Tegemist on A-energiaklassi hoonega. Selle saavutamiseks tehti piirdekonstruktsioonide soojaläbivuse, külmasildade ja õhulekke arvutused konkreetsetele lahendustele. Kogu hoones on LED valgustus ja kolmekordsed, päikesekaitseklaasidega ning kõrgendatud helipidavusnõuetega aknad. Osades ruumides on tsentraalne jahutus: need on varustatud automaatse õhuniiskuse reguleerimise süsteemiga.

Uue hoone suletud netopind on 23 859 m². Tänaseks on valminud ka hoone põhiprojekt. Plaanide järgi algab hoones õppetöö 1. septembril 2022.

Uus kool ühendab Tallinna Muusikakeskkooli, Georg Otsa nimelise Tallinna Muusikakooli ja Tallinna Balletikooli riigikooliks, kus hakkab õpetust saama suurem osa tuleviku Eesti professionaalsetest muusikutest ja tantsijatest.

Tallinna Muusika- ja Balletikooli ehitust juhib Riigi Kinnisvara ning tellija on Haridus- ja Teadusministeerium.

Vaata ka Ehitusuudised

Postitatud rubriiki Uudised. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

EA Reng tegi läbi põhjaliku identiteedimuutuse ning tegutseb nüüd uue nime all Novarc. Koos sisemise arenguga on astutud oluline samm ka väliselt. Nimi Novarc sümboliseerib ambitsiooni viia ehitus kui oluline majandusvaldkond innovatsiooni teele ning võtta kasutusele kõigi osapoolte koostööd toetavad tehnoloogiad.

×