Novarci projekteeritud Linnateatri tootmiskompleks on avatud

11.novembril avati Tallinnas Suur-Sõjamäe tn 44d Tallinna Linnateatri lao- ja tootmiskompleks. See on osa suuremast Linnateatri arendusprojektist. Tänu uuele kompleksile lahenevad lavastuste ettevalmistamise ja ka paljude teatriväärtuste säilitamisega seotud mured.

Uus kaasaegne kompleks on 1-3 korruseline. Hoone kaks löövi on omavahel nihkes, et võimaldada paremat transpordi ligipääsu.

Hoone esimesel korrusel asuvad töökojad, dekoratsiooniladu ja garaaž teatri masinapargile. Töökojad on järjestatud vastavalt logistikale: metallitöökoda, puidutöökoda, maalisaal värvimisruumi ja butafoori ruumiga ning dekoratsioonide monteerimisruum, milles saab dekoratsioonid viia edasi dekoratsioonide lattu. Kõigil neil ruumidel on sektsioonuksed õue juurdepääsutee suunas. Garaaž on omaette sissepääsuga hoone kirdeküljest ja ligipääsuga läbi autoparkla.

Teine korrus on hoonel ainult garaaži kohal oleval alal. Seal asuvad töötajate riietus-, pesemis-, ja puhkeruumid ning madalam ladu.

Kolmandal korrusel on koosolekute ruum, kabinetid, laod ja tehnilised ruumid. Selle korruse laod – väiksemate dekoratsioonide, rekvisiitide ja kostüümide laod – on paigutatud kaubalifti ümber. Rekvisiitide ja kostüümilao juures asuvad nende teenindamiseks pesuköök ja külmkamber.

Hoone autor on arhitekt Katrin Kõlu, projekti juhtis Indrek Kõlu. Peale Novarci meeskonna osaleid projektis IB Aksiaal OÜ (küte, ventilatsioon, jahutus), Nesselande OÜ (automaatika) ja Vaimar Engineering OÜ (nõrkvoolupaigaldis).

Projekti edukale läbiviimisele aitas kaasa konstruktiivne koostöö tellija – Tallinna Linnavaraameti ja Linnateatriga.

Vaata lisaks:

Tallinna linna pressiteade

Intervjuud Tallinna TVs

Ehitusuudised

Postitatud rubriiki Uudised. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

EA Reng tegi läbi põhjaliku identiteedimuutuse ning tegutseb nüüd uue nime all Novarc. Koos sisemise arenguga on astutud oluline samm ka väliselt. Nimi Novarc sümboliseerib ambitsiooni viia ehitus kui oluline majandusvaldkond innovatsiooni teele ning võtta kasutusele kõigi osapoolte koostööd toetavad tehnoloogiad.

×