Novarc Ehituse Tehnoloogiakonverentsil 2021

10.veebruaril toimus Äripäeva korraldatud Ehituse Tehnoloogiakonverents. Novarci juhatuse esimees ja Digitaalehituse klastri aseesimees Virgo Sulakatko rääkis teemal „Ehituse tehnoloogia tulevik“.

Eesti inseneriettevõtteid ootavad ees võimalused ja ülesanded, kuidas suunata oma töö suuremat väärtust loovatele tegevustele. Praeguste prognooside põhjal Tallinna elanike arv kasvab järgmised kümnendid ning uusi ehitisi on üha enam tarvis. Digitaalsus annab võimalusi automatiseerida lihtsamad korduvad tegevused, mis võimaldab insneridel töötada oskuste vääriliste ülesannetega.

“Peame hakkama saama vähemate inimestega ja liikuma kulude kokkuhoiust üha enam digitaliseerimise ja suurema lisaväärtuse loomise suunas. Järjest olulisemaks muutub automatiseerimine, et insenerid ei peaks enam tegema lihtsaid liigutusi ja saaksid pühenduda suuremat väärtust loovatele tegevustele” ütleb Sulakatko.

Vaata ka Ehitusuudised: Eesti insenerid seisavad muutuste lävel

Postitatud rubriiki Uudised. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

EA Reng tegi läbi põhjaliku identiteedimuutuse ning tegutseb nüüd uue nime all Novarc. Koos sisemise arenguga on astutud oluline samm ka väliselt. Nimi Novarc sümboliseerib ambitsiooni viia ehitus kui oluline majandusvaldkond innovatsiooni teele ning võtta kasutusele kõigi osapoolte koostööd toetavad tehnoloogiad.

×